Dierenwelzijn

Dierenwelzijn

Ruim 8 jaar geleden heeft Keurslager Peter de Jong al de keuze gemaakt om vanuit liefde voor de dieren volledig over te stappen op duurzaam scharrelvlees. Hiermee was hij toen zijn tijd ver vooruit. Dat een stressloos bestaan, ruime leefruimte en goede plantaardige voeding voor de dieren ook een zeer positieve invloed heeft op de uiteindelijke smaak van het vlees, is uiteraard zeer mooi meegenomen!

Rundvlees
Het rundvlees dat wij leveren komt van Boerderij De Blaak op de Veluwe van boer Ferdinand en zijn vrouw Rianne. Hier leven de runderen van begin tot eind en worden ze afgemest met het meest hoogwaardige voer. Wij werken hoofdzakelijk met Verbeterd Roodbont en Belgisch Witblauwe runderen, allebei rassen die uiteindelijk goed zijn voor prachtig mals vlees met een fijne structuur.

Bij de Blaak worden de dieren op een verantwoorde wijze gehouden. Er wordt geen preventieve antibiotica gegeven en groeibevorderaars zijn uit den boze. Het vlees bevat geen kleurstoffen, conserveringsmiddelen of andere onnodige toevoegingen. Rust, ruimte en respect voor mens, dier en milieu staat hier centraal. Mede door deze visie zijn Ferdinand en Rianne in staat om vlees van constante (top) kwaliteit te leveren!

Varkensvlees
Het varkensvlees dat wij leveren komt van het Zeeuws Scharrelvarken. Dit familiebedrijf bestaat al decennia en is opgericht door de vader van de twee broers die het werk vandaag de dag met ziel en zaligheid doen. De varkens worden gehouden op een milieu en diervriendelijke wijze. Ze leven op stro in een nieuwe stal met buitenuitloop en volop daglicht. De staarten worden niet geknipt. 

Een belangrijk deel van hun werkwijze is het verbouwen van eigen voer. De mest die de varkens produceren kunnen zij goed gebruiken als voedingsbodem voor het akkerbouwbedrijf die de broers ook hebben op hun land, en tevens voor de granen die uiteindelijk weer het voer voor de varkens worden. Zo werken ze hier op de boerderij zeer circulair. En ook aan het milieu is gedacht! De stal is uitgerust met een biologisch-luchtwassysteem zodat de uitstoot van ammoniak met 70%, en de geur met 85% wordt gereduceerd. 

Boerderijkip
De kip wie wij leveren is uitsluitend van Boerderijkip. Als u Boerderijkip koop, weet u wat u krijgt: ambachtelijke Hollandse scharrelkip die gegarandeerd een beter leven heeft gehad. Eerlijk vlees dus, dat met zorg en aandacht de weg naar uw bord heeft gevonden. De Boerderijkip-boeren houden van hun vak, kiezen bewust voor duurzaamheid en hebben aandacht voor dierenwelzijn. Boerderijkippen leiden daardoor een plezierig leven met weinig stress. Hun stallen bevatten strobalen voor de afleiding, genieten de dieren van een overdekte vrije uitloop met volop daglicht, en krijgen ze uitsluitend plantaardige voeding. Elk exemplaar wordt met de grootste zorg omringd: van ei tot kip zijn de vakmensen erbij!

Winkelwagen